Nu är det jätte nära.

Nu är det verkligen jätte nära. I morgon så kastar vi loss!

dsc_0840

Det känns spännande för alla men kanske lite extra pirrigt i magen för Krabban. I går efter att ha hållit på att fixa och greja så tog hela Resolutes besättning in på Spa. Det var ett hotell i närheten som hade en skylt om bastu och Krabban stegade in och frågade om det gick an att boka en bastutid. Det var inga problem och Kaptenen och Matrosen blev överlyckliga. Det var en fin och riktig bastu och en lugn och fridfull poolavdelning med bassäng, bubbelbad och vilstolar, ja tills Matrosen och Krabban skulle svalka av sej medan Kaptenen bastade vidare. Efter en kort stund i vattnet upptäckte Matrosen en knapp….och sen var det lugna området inte lugnt längre. Det började bubbla, sprutas vattenmassage och andra strålar. Krabban hakade naturligtvis på knapptryckningarna och så var det med det lugnet. Något mer i närheten av hela havet stormar är nog en bra liknelse. Att vi blev själva på spa-avdelningen hade vi absolut ingenting emot heller. Skinande rena gick besättningen glad i hågen och tog sej en restaurangmiddag. Mot slutet av middagen så sa Matrosen att han skulle hämta toa-kortet, så Krabban och Kaptenen gick själva till båten. Efter en stund kom Matrosen tillbaka och Krabban hörde ett “Heeeej!”, men det var inte en Matros-röst, nej det var….Marjo!

img_4689-2

Krabban kunde knappt tro sina ögon. Det visade sej att Marjo, Matrosen Glenns sambo tagit flyget ner för att överraska och vinka av. Kaptenen hade blivit invigd i sista stund när han började fundera på att kasta loss redan på lördag. Vilken överraskning. Ja, så sen var vi fyra som kunde ta itu med det sista av bunkringen vilket var frukt och grönt. Även om vi inte ville förköpa oss, det är svårt att få frukt och grönt att hålla sej, så blev det ett rejält lass. Det ska bli spännande att se hur det går med det. Förresten blev det handling i en vanlig affär och inte på Mogans fredagsmarknad, den var mest full med krimskrams och kläder och någon enstaka purjolök. Lite färdigmat lagades också. Här ser ni ”Ninja-kocken” laga köttfärssås.

dsc_0833

Ut-klareringen har vi också fått gjort vilket har varit en allmänt förvirrad fråga och ganska oklart. Behöver vi det eller inte och var kan det göras? Det hela visade sej kunna lösas här på plats, och för Guadaloupe och Matinique behövs det inte, men om-uti-fall vi måste landstiga någon annan stans så behövs pappret, så nu har vi det i alla fall.

Nu hoppas vi att vindarna vill visa sej från sin bästa sida och att satelliterna snurrar över Resolute så att vi kan göra upplägg. Det är vår förhoppning om att kunna lägga upp läges och positions rapporter under vägen men teknik är ju alltid teknik. Numret till satellit-telefonen är: +88 1623400868. Det finns tidigare inlägg om sätten det går att nå oss på. Kom ihåg att om ni skickar meddelande via Iridiums hemsida, skriv vem det är i från eftersom det inte framgår annars. Om ni mailar, lägg en kopia till våra vanliga mail också och kolla alltid skräpkorgen. Lite osäker på att det funkar på Fb, så för säkerhetsskull går det fint att prenumerera på inlägg, så missar ni inte något. Ja, det var väl det hela. Förhoppningsvis hörs vi under vägen men annars om ca 17-25 dagar. Vi ska försöka hitta fram till rätt ö, Guadaloupe, och med tanke på att Columbus lyckades hitta fram utan teknik och hjälpmedel så borde Kaptenen, Krabban och Matrosen också kunna hitta rätt. Nu kör vi!

dsc_0858

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

10 svar på Nu är det jätte nära.

 1. Johan Karlberg skriver:

  De röda shortsen närmar sig… 🙂
  Hoppas ni får en riktigt härlig tur över Atlanten!!
  Mvh Johan

 2. Karin Kullberg skriver:

  Det är skojsigt och spännande att få följa er på äventyret!
  Lycka till och vi önskar er gynsamma vindar.
  Kramar Karin & Ronny

 3. Annette skriver:

  Hoppas ni får en riktigt bra tur!
  Annette och Ola.

 4. Anita skriver:

  Weee , äntligen är det dags !!
  Hoppas överfarten blir smidig – kanske rent av cocktailig ?
  Ha det bäst och lycka till
  Kramar Anita

 5. Kristina och håkan skriver:

  Ha det bäst på böljan den blå och take care ?

 6. MeaDiva skriver:

  Kul, jag hoppas inte vi hörs…
  Fair Winds
  /Tobias

 7. Claes Benson skriver:

  Halloj!
  Ser att ni inte provianterat fisk så jag förmodar att ni siktat in er på stor fiskelycka!!
  (appropå våra teorier runt hur/var och när det nappar)
  I alla fall skickar vi över mycket god energi och hoppas på förliga vindar! (jag attachar även några kramar från Lisa & Erik!)
  ”Go and sail a leg”
  Kram Anne o Claes

 8. Jorgen skriver:

  Ha en fantastisk bra överfart!

  Hälsningar. Jörgen

 9. Annika L skriver:

  Lycka till på färden!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.