Nu är det nära….

I hamnen är det verkligen full aktivitet. Det skulle nästan kunna jämföras med när myrorna vaknar i täppan och sätter i gång sitt intensiva arbete. Långliggarna ser om sina båtar som legat i vattnet över vintern och andra kommer tillbaka efter att ha tillbringat vintern hemma och ska sätta igång med vårutrustningen. Var man är tittar så är det människor i masterna, i jollarna polerandes, skruvandes och slipandes och allt man kan tänka sej. Det har, som ni vet, också varit fullt på drag på Resolute och det har fixats både det ena och det andra och där till och med fallen fick sej en omgång med grannens högtryckstvätt.

DSC_0425

Tillslut så blev också båten total-städad invändigt! När vi säger total städad så är det verkligen det. Alla dynor o kuddar piskade, och det ska sägas, en mattpiska är högvaluta för det visade sej helt omöjligt att hitta en efter vägen. Stuvutrymmen är torkade och “vinägrade”, alltså torkade med vinäger, för att hålla eventuella mögelangrepp borta.  Tidigare har vi använt vanlig vinäger men nu har Krabban till sin förtjusning hittat “städvinäger” som är 8% istället för 6% för den vanliga.

DSC_0401 DSC_0402

Till och med durkarna, som golvet kallas, togs upp så det kunde torkas även där. Lite överraskningar i form av nya stuvutrymmen hittades också och där går det att stuva undan sådant som man inte använder och kanske aldrig kommer att behöva men som är med i alla fall, som tex en helt vanlig avgaskrök. I andra stuvutrymmen har det bunkrats lite mera användbara saker och dessutom har vi bunkrat upp affärens lager av ”Torky”.

DSC_0404 DSC_0403 DSC_0399

Vi har hunnit med att bjuda in våra grannar på en riktig Svensk Påsk lunch med sill, ägg, snaps, köttbullar och annat gott. Till vår förvåning så gillade Jayne o Graeme både sill och kaviar så det var kul.

DSC_0328

Sista vandringen gick till ett gammalt fort efter kusten där det även fanns en vapen och klädutställning.

DSC_0345 DSC_0369 DSC_0382

Krabban funderade på hur det överhuvudtaget var möjligt att springa omkring och skjuta i sådana här knasiga hattar. Vår guide Maria har varit fantastisk och bjudit på fina vandringar, natur information och många glada skratt.

DSC_0350 DSC_0352 DSC_0366

Ja, och så äntligen är den klar, vår bimini och sprayhood!!!

DSC_0429

Det har som sagt varit mycket funderande fram och tillbaka för att hitta en bra bimini-lösning för en båt med mitt-sittbrunn. Med endast 9 skruvhål i båten (3 stora och 6 små) så har vi nu ett tak som Krabban brukar kalla “vårt svävande tak”. Inga pinnar, remmar eller annat i vägen vilket ger full rörelsefrihet på båten och inte att förglömma, Kaptenen har stå-höjd.

DSC_0439 DSC_0436

Greppvänliga handtag (som ska kläs i skinn) sitter på strategiska ställen. Fyrkanterna i taket är fönsterrutor med avtagbara skydd för att vi ska kunna se segel och mast när vi seglar.  Hörnen längst bak är klädda med skinn som förstärkning om, mot förmodan, skotet råkar komma emot. På undersidan har vi öljetter där solsidorna sätts fast.

DSC_0427  DSC_0428 DSC_0426

Både solsidorna och solskydden runt de nedre fönstren är sydda i ett tyg som det går att se igenom men som håller borta solen och ger lite privathet. Ganska bra tycker Krabban som gillar att vara “Hemlige Arne” emellanåt.

DSC_0413 DSC_0415

De två solskydden bak kan vi välja att ha helt nere eller att spänna upp på en stång som vi sätter i akterstaget, vilket också kommer att ge skugga på däcket och i sin tur ger oss en svalare akterkabin. Sprayhooden har vi gjort om rejält.

DSC_0408 DSC_0409

Dels så har vi “breddat” och “lyft” sidorna för att Kaptenen ska kunna sitta rak och dels har vi fått till ett nytt “gångjärns system”. Vi ville bland annat kunna fälla halva delen för att få mer plats när man kommer upp men ändå behålla fönstren uppe.

DSC_0412 DSC_0407

Trots att det alltid blir kompromisser så är vi jättenöjda så här långt med lösningen och det skapar mycket större yta i en annars liten sittbrunn. Dessutom tycker vi att det blev riktigt snyggt. Vi passade på att även beställa skydd för både, skylight, vinschar och livflotte samt ett kortkapell som kommer på måndag.

DSC_0414 DSC_0420

Både Stål-Stuart och Tracy samt Canvas-Sandra har varit fantastiska att jobba med.

DSC_0115, Almerímar DSC_0472, Almerimar

Flexibla, proffsiga och öppna för tokiga Svenskars annorlunda idéer. Lite då och då har det stannat till någon för att fråga om vår bimini lösning. Vi kommer nog att få mycket glädje av soltaket i sommar då färden planeras att gå mot den soliga Grekiska västkusten. Det känns riktigt kul och lite pirrigt (tycker Krabban) att känna att det faktiskt börjar dra ihop sej för start av Etapp 2 på vår långsegling. Vi siktar på att komma iväg under veckan om vädret tillåter. Nu är det nära…..

DSC_0395

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

12 svar på Nu är det nära….

 1. Annette skriver:

  Härlig läsning!
  Kram från Annette.

 2. Joker skriver:

  Hello
  Ser RIKTIGT bra ut !!!!
  Skall bli kul o se i verkligheten ngn gång i sommar kanske 🙂
  Nice trip

  / Joker

 3. Annika Svensson skriver:

  Jag blir så glad när jag läser, härligt att följa drömmar, utmana sig och våga satsa tillsammans. Var rädda om er?
  Kramar från Annika

 4. Lisa skriver:

  Jättefin biminitop och sprayhood !!! Kommer bli skönt gassande dagar i Grekland.
  Vi har polishat + vaxat en sida idag. Känns väldigt skönt att ha kommit igång 🙂
  Självklart hade vi både kaffe, smörgås och kaka med…Mmm

  Roligt att följa Er! Ni verkar hålla planen 🙂

  Kram E+E

 5. Gunvor o Jerry skriver:

  Å vad det är skoj att läsa om era förehavande. Du skriver så fängslande. Vilken mysig påsk ni hade,ser gott ut. Vi är så lyckliga för er skull. Bara njut för det är ni värda. Kram.???.

 6. Elisabeth, den avundsjuka skriver:

  Supertjusig bimini! Ni kommer att älska den!

  / Elisabeth

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.