Nu lackar det mot….

Vid en hastig anblick skulle Resolute kunna misstas för en tomteverkstad, för här lyser flitens lampa minsann. När nu andra sidan av relingslisten skulle slipas så sjösatte vi jollen istället för att vända på båten. Annars riskerar vi att få “marinerosarna” efter oss. Vi misstänker att de har lite koll på oss efter förra sidan. Kaptenen tyckte faktiskt att det var bättre att stå i jollen och jobba, han fick bättre arbetsställning då.

DSC_0467, Almerimar

Krabban försökte bidra så gott hon kunde men det gick sådär. Med huvudet fullt av snor pga en förkylning, så lyckades hon möjligen “mes-slipa” en decimeter och dessutom så tejpade hon krokigt, så det blev Kaptenen, som med bravur, gjorde det stora jobbet. Det hjälpte det naturligtvis till att han kunde stå och jobba på ett så bra sätt. Troligen hade nog ergonomerna gråtit även den här gången.

DSC_0464, Almerimar

En av dagarna var det extra spännande för då kom Sandra över för att ta måtten för tyget till våran bimini.  Utrustad med plast, tumstock, tuschpennor och ögonmått så skred hon till verket. Det kändes kul att få en glimt av hur det kommer att vara att ha ett tak. Roligt var det också att få bra betyg, via hennes designer-ögon, på vår konstruktion som Stål-Stuart hjälpt oss med. Dock kommer hon att få det svettigt med alla dessa blixtlås, det är rätt mycket “pinnar” i vägen både här och där. Vi ser med spänning fram mot kommande vecka.

DSC_0473, Almerimar DSC_0472, Almerimar

När snoret bedarrat lite hos Krabban så satte hon igång med stortvätt. Alla seglarställ, jackor och annan seglarutstyrsel av det varmare slaget fick sej en omgång. Bra torkväder var det också och hoppsan, taket gick visst att använda som tvättställning också, så praktiskt.

DSC_0484, Almerimar

Mellan lackvarven har, som ni vet, Kaptenen monterat fläktar.

img_0450

En av dagarna gav han sej på montage i akterkabinen där vi ska ha två stycken. Med glada tillrop och god energi började han arbetet. Det innebar till en början att riva ut två garderober och lite innertak. Det bökades och stökades och efter ett tag hördes lite morrande. Efter ytterligare tid och bankandes letades en och annan svordom sej ut till salongen där Krabban höll till. Krabban förstod att nu går det nog sådär för stackars Kaptenen. Kaptenen: “Nu får jag ta ner en del av väggen” , “Men va f*%#, jag får ta en bit till”, “ Men det är inte sant, hela väggen måste ner!! F#€&%” . När Krabban sen hörde ett hysteriskt skratt, utan svordomar, förstod hon att nu är Kaptenen nära ett hysteriskt anfall. Snabbt kikade hon fram bakom garderobsdörren och undrade lite försiktigt, man kan ju aldrig veta med hysteriska Kaptener, om hon kunde hjälpa till.  “Jag ska ha “plastgrejen” igenom så håll men rör den inte” sa Kaptenen. “Hmm” tänkte Krabban och försökte så gott det gick hålla utan att röra. Till slut så fick kaptenen fatt i “kabeldragar-grejen” och kunde svettig och trött pusta ut. Ja, så nu har vi efter 4 timmar en fläkt monterad, det är bara en kvar…..just det…. det skulle vara en i förpiken också.

DSC_0480, Almerimar DSC_0481, Almerimar DSC_0479, Almerimar DSC_0482, Almerimar

På fotot med Kaptenens hand kan ni förresten se en ny skapelse av Krabban. Det är det Svenska långseglar armbandet som man föräras med när minst 3000Nm har avverkats till sjöss under en säsong då även Landkrabbor blir uppgraderade.  😉

Vi avslutar med lite vyer. Det kom en hel del snö i uppe i bergen och då får vi möjlighet att njuta av vacker utsikt här nere från hamnen.

DSC_0459, Almerimar DSC_0463, Almerimar

Vi fick också uppleva en vacker vandring längs kusten där målet var “Hippie byn” i viken San Pedro utanför Las Negras.

DSC_0397, Las Negras DSC_0420, Las Negras

Ja, det är sant, det är en levande hippie by där det finns små hus och grottliknande tillhåll som smälter in i naturen.

DSC_0427, Las Negras DSC_0434, Las Negras

Viken är vacker och fortet har anor från slutet av 1500-talet som skydd mot pirater. Dessutom finns en viktig “undervattens skog” (Posidonia Medows) som bland annat är viktig för havets ekosystem så dessa skall man verkligen vara rädda om.

DSC_0426, Las Negras  DSC_0417, Las Negras

Veckan avslutades med livemusik på en pub där ingen mindre än vår Stål-Stuart och hans band spelade och som en överraskning på kvällen gjorde även Design-Sandra ett gästspel. Riktigt bra!

IMG_4845

Nu väntar en spännande vecka när Resolute skall upp på torra land ett par dagar för bottenmålning, kolla av anoder, polering av sidor och annat roligt.

DSC_0409, Las Negras

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.