Nu väntar vi.

Det var skönt att ligga till ankars ett tag efter att ha legat så länge i hamnen på La Gomera. Ankarplatsen var väl inte direkt den snyggaste men det fick duga. En ynka promenad blev det genom myllret av hotell  och faktum var att en resort faktiskt hade riktigt fina områden.

dsc_0807 dsc_0805

En dag fick vi oväntat besök. Det var Claes som tittade förbi och han hade med sej finfina presenter i ryggsäcken. En trevlig dag blev det med både ”go-fika” och lunch på Resolute.

dsc_0804

Krabbans pyssel-projekt då, hur gick det med det? Ja, det gick väl lite sådär. För att ta det från början så fick Krabban för sej att hon nog skulle kunna virka sej över Atlanten och bestämde sej för att göra en Mumin. Själva virktekniken var inga problem men den här beskrivningen, den var problemet. Svägerskan Nina fick, när Krabban var hemma, ryka ut och ha en ”snabb-kurs”. Lite krångligt verkade det så för säkerhetsskull tog Krabban med stickor och ett mönster på en blåbärs/jordgubbsmössa. ”Är jag nu farmor så bör jag väl åtminstone sticka en blåbärsmössa i livet” sa Krabban och började sticka. När det började ta sej med stickningen så tittade plötsligt Krabban på den blivande mössan och sa till Kaptenen.” Nog ser det ut att vara en väldigt fluffig mössa för att vara efter 1-års mönstret” och Kaptenen höll med. När det sen visade sej att mössan nästan var förstor för Krabban själv så skrattades det minsann gott och det var bara att börja om. Krabban tog en stickpaus och tog sej an virkningen istället. Hon virkade och virkade och tyckte att det var i pilligaste laget. Helt plötsligt stod det i beskrivningen, ” Nu går det bra att stoppa huvudet.” Krabban tittade mycket skeptiskt på virkningen och frågade Kaptenen om han tyckte det liknade ett huvud. Han hade naturligtvis inget svar på det och det verkade inte bättre än att det blev som för skräddaren i sagan. ”Det bidde visst en tummetott”.

img_0234

Ja, det återstår att se om Krabban fullföljer sina ambitioner eller bara helt enkelt lägger ner projektet. Mössan är i alla fall omstartad. Idag angjordes Puerto Mogan, sista anhalten innan Atlanten. Puerto Mogan är riktigt fint med all sin blomsterprakt men det vimlar av turister.

dsc_0818 dsc_0816 dsc_0825

Här väntar vi på vår extra matros Glenn och sen ska färskvaror så som kött och frukt och grönt bunkras. Torrvaror bunkrade vi ju i Santa Cruz. Då passade vi på att köpa 4 (!) tvättkorgar. (!) Ja, det låter helt knasigt men två stycken passade perfekt under bordet och är fyllda med pasta, ris och diverse konserver. Av de andra två så står en under nav-bordet full med drickor. Den sista ska monteras på sidan av aktern. Den ska få bli återvinnings korg för tex. plast under resan. Sophantering är en stor fråga vid översegling.

img_0231 img_0232 img_0233

Det börjar dra ihop sej så smått och om vädret verkar bra så ger vi oss iväg fre-till söndag. Kaptenen ser fram emot att kasta loss. Krabban är lite nervös men efter hissnande bussfärden på La Gomera ter sej en Atlanten segling inte fullt så skrämmande längre men vi hörs innan dess.

dsc_0814

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

2 svar på Nu väntar vi.

 1. Lisa skriver:

  Gud så spännande att ni är så nära ”Dagen D” 🙂
  Vad roligt att ni träffat Claes också! Ska han också segla? Eller var det bara semester…?

  Vi har precis hämtat oss från ”den stora festen”… Jättekul att träffa alla igen, går ju lite tid mellan gångerna vi ses… Till helgen kalas igen för Filip och nästa vecka blir det Hunnebo med släpkärra. Äntligen ska vi få nyckel och få tillträde 🙂 Ska bli skönt med lite lugnare tempo framöver…

  Ha det super och ta hand om varandra !!!

  KRAM Lisa

  • Katarina skriver:

   Ojoj, det har varit fullt upp hos er minsann och det kanske inte blir så lugnt i o m Hunnebo heller. ? Clas är på sem o passade på att titta förbi. Ha det så gott. Kram kram?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.