Nya öar nytt år

Tänk, strax har ett helt år gått igen och det får man väl säga att vi tillryggalagt en hel del sjömil sen April, då vi startade från Almerimar. In i Medelhavet, hela vägen till Grekland och så ut igen och via Kanarieöarna sen vidare över Atlanten och vips så befinner vi oss i Karibien. Guadeloupe, som ser ut som en fjäril från luften, var ön vi “landade” på och där låg vi några nätter i marina Bas-du-four där också Matrosens käresta, Marjo anslöt. Staden Pointe á Pitre hade beskrivits som typ pittoresk i boken men visade sej vara en riktigt ruffig stad.

DSC_0975, Pointe á Pitre DSC_0982, Pointe á Pitre

När vi promenerade omkring och Krabban och Marjo hamnade ca 10m efter herrarna så fick vi en riktig utskällning av en butiksdam. Här fick man på inga villkor halka efter utan det var bara att hålla ihop minsann! Då sprang Krabban och Marjo fort i fatt Kaptenen och Matrosen och så åkte vi hem till båten. Dock ska sägas att med en hyrbil tog vi oss till en stor och bra supermarket och bunkrade rejält och det var ju bra i alla fall. Så fort vi kunde flyttade vi oss sen till en ögrupp, Iles des Saintes,  just lite söder ut för julfirande. Här var det mysigt och det blev en bra jul i värmen med både busiga tomtar och ett förhållandevis välutrustat julbord, för att vara på en båt i Karibien.

DSC_1016Iles de Saintes

Förutom fula Pointe á Pitre så är Guadeloupe en vacker och frodigt grön ö, antagligen för att det kommer renskurat och skyfall i tid och otid och det var ett enda öppnande och stängande av takluckorna på grund av skurarna. Efter att ha följt kusten norrut så hamnade vi i sista utposten, Deshaies. Till Krabban och Marjos förtjusning så visade sej sköldpaddan Donatello, det kan i och för sig ha varit Raphael men helt säkert var det inte Michelangelo. (För den oinvigde så är det namnen på “ninja-turtles”) Han simmade lite för långt från båten och försöken att locka honom närmare med sallad gick sådär.

DSC_1104, Deshaies DSC_1107, Deshaies

Nu har vi lämnat “Frankrike” för Antigua och den historiskt anrika English Harbour. Riktigt snyggt och brittiskt och vi fick oss några goa dagar där.

DSC_1140, English Harbour

Tyvärr fick vi inte tag i någon nyårs-hummer och det var lite si och så med färsk-varutillgången så det blir en spännande uppgift att arrangera nyårsmiddag. Den kommer att intagas innanför ett rev med “turkish water” och hela Atlanten utanför. Dessutom har vi finfint sällskap i form av någon brittisk kunglighet och/eller amiral samt den klassiska och fina J-båten Matador, så oss går det ingen nöd på.

DSC_1142, Green Island

Vi har dock inte mycket till internet-täckning och att använda telefonen är sviiiiiiin-dyrt så vi vill här passa på att önska alla nära, kära och vänner ett Gott Slut och ett riktigt Gott Nytt År!

Ta hand om varandra och fyll det nya kapitlet i livets bok på ett riktigt bra sätt.

Nyårs pussar från Kaptenen, Krabban, Matrosen och Marjo.

img_4798

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

6 svar på Nya öar nytt år

 1. Annette skriver:

  Gott Nytt År!

 2. Annette skriver:

  Gott Nytt År!!!

 3. Torbjörn skriver:

  Gott nytt år! Ta hand om er. Ammi hälsar

 4. Lisa skriver:

  Gott Nytt År till Er alla 🙂
  Förstår att nu njuter i massor!
  K R A A A A A M från Erik och Lisa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.