Nytt år och nya äventyr….

Då var det dags för Kaptenen och “Krabban” (land-krabban är här med uppgraderad.) att ta sej an nya äventyr.

DSC_0111, Nyår 2015

Två månader, ja det är faktiskt tiden som vi varit hemma i Göteborg. Det är inte klokt vad tiden rusat och mycket har vi fått gjort. Tiden har, förutom Dennis “prao” hos Anna på Savolax och Krabbans ovetenskapliga undersökning om tåg i Sverige, gått till att träffat våra underbara barn men också familj, släktingar och vänner. Framförallt har det varit bra för Krabban att fått rå om föräldrarna lite extra och fått se att pappsen är på bättringsvägen efter flera operationer.

Nyåret firades in i mysiga Kungsviken med Dennis bror Glenn, hans Marjo och Anna o Pierre, två formidabla kockar. De fick till och med den Ostron-skygga Krabban att prova. Resultat: Färska, nja sådär men stekta var riktigt gott. Vi har nog aldrig varit så mätta i hela vårt liv!

DSC_0081, Nyår 2015 IMG_4719 IMG_4721 DSC_0145, Nyår 2015

En smärre katastrof höll dock på att inträffa under matlagningen. En “reducering” till bearnaisesåsen försvann spårlöst och kocken fick en något stressad blick. Ingen förstod var den tagit vägen men efter ett tag när det pratats lite om denna “reducering” med hackad lök och i en kopp, så gick det upp ett ljus för Krabban. Hon fick så snällt tala om för kocken att “ Det kaaaan hända att det kan ha varit jag som råååkat slänga ut reduceringen….” Det är ju inte särskilt lätt att veta att det just är en reducering man slänger ut när det i princip ser ut som lite “left overs”  i botten på en kopp. Som tur var så kunde den flinka kocken fixa en ny i ett nafs och vilken “bea” det blev!

DSC_0131, Nyår 2015

Vi har emellanåt också shoppat, både det ena och det andra. Vi har verkligen passat på eftersom vi råkat få flygbiljetter som tillät 2x23kg…var! Gissa om vi fyllde våra väskor till max.

DSC_0001

Resan ner gick fint och vi “kvitterade” också ut vår hyrbil som vi kommer att ha fram till April. Det är förmånligt att hyra bil vid den här tiden på året och det hjälper oss att kunna uppleva södra Spanien emellan jobben med båten. Det är en tanke som vi har haft med oss under hela resan.  Vi vill också uppleva lite mer av länderna än bara hamnar och kust, så därför har Resolute fyllts med lika mycket guideböcker som “pilots” (guide böcker över hamnar).

Det var härligt att  komma hem och återse vår kära Resolute! Hon hade klarat vår frånvaro, väder och vind på ett utmärkt sätt. Torrt och fint men såklart rätt dammig och saltig. Skönt också att ha haft våra gulliga grannars (Jayne o Graeme i Scarlett) vakande öga över henne. Vi anlände vid kvällningen. Här ser ni all packning. I den lilla svarta väskan finns kläder, resten är reservdelar och annat smått och gått. Observera väskan med orange “flärpen”. Det är en hockeybag!

DSC_0154, Almerímar

Så klart hade vi ingenting i kylen så det blev en frukost ute i solen. Det var en sån där härlig mysvarm morgon och mitt när vi satt där utbrast Krabban “ Åh, vad mysigt, det känns nästan som om man är utomlands….”

IMG_4747

 

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

8 svar på Nytt år och nya äventyr….

 1. Annette skriver:

  Synd att vi inte hann ses, men vi hoppas på en annan gång på ett annat sätt ?

 2. Annette skriver:

  Ha det nu jättebra!!!
  Kommer ni stanna i Almerimar tills i April?

 3. Karin skriver:

  Ha en fortsatt bra resa. Vi kanske ses nästa besök i Sverige .
  Kram på er?

 4. Lisa skriver:

  Ja, här hemma snöar det för fullt och vintern har kommit på riktigt!
  Skönt att allt gick bra på nervägen med all packning!
  Ha det bäst 🙂
  KRAM E + E

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.