Nytta och Nöje

Vi har verkligen haft härliga dagar här på Islas Cíes. Det har varit soligt och varmt och vi har förstås njutit av värmen.

DSC_0147 Islas Cíes DSC_0034, Islas Cíes

Tidigare tog vi ju turen till stora fyren. Nu visade det sej att det fanns en liten fyr åt andra hållet och den behövde vi naturligtvis också utforska så det blev en fin promenad dit också tillsammans med Liv och Magnus på Nanny. Den lilla fyren var inte lika imponerande som den stora men den har ju sin funktion i alla fall.

DSC_0152 Islas Cíes DSC_0148 Islas Cíes DSC_0100, Islas Cíes

Det är inte utan att det börjar likna en “eskader segling” det här. Vi är nu faktiskt 6 st (!) svenska båtar i viken så det är inte utan att vi kan kalla oss, som Liv uttryckte det, “The Swedish boatmaffia”. Alla är påväg söderut, de flesta mot Karibien och då kan man nästan inte undvika att stöta på varandra efter vägen. En eftermiddag så arrangerade vi grillning på stranden tillsammans med alla svenskar och en trevlig tysk båt. Vi hade det mycket trevligt.

DSC_0130 Islas Cíes DSC_0138, strand DSC_0139, bbq

Vi har naturligtvis inte bara latat oss utan det har allt varit lite skönhetsvård för vår Resolute i form av polering. Vaxning blir det också framöver. Det är inte utan att vi själva skulle vilja ha lite skönhetsvård. Vi har planer på att gå till hamnen i Vigo i morgon och det ryktas att det ska finnas både bastu och något spa-likt där.

DSC_0008, Islas Cíes

Kommer ni ihåg det där som vi berättade om landstigning på stranden med jollarna, som var så kul att titta på? Ja, nu bar det sej inte bättre än att Liv och badkrukan skulle åka ut till båtarna, från stranden, för att hämta lite dricka. Ut gick det rätt bra men sen, på väg tillbaka, så gick det sådär skulle man kunna säga. När man närmar sej stranden så måste en vara beredd att hoppa i vattnet lite, typ med fötterna i vattenbrynet, för att hinna ta emot och dra in jollen innan andravågen kommer. Liv körde deras jolle “Instabil”, som vi kallar den, och förmanade noggrant badkrukan Katarina. “ När vi kommer till stranden så hoppar du åt vänster så hoppar jag åt höger.” sa hon.  “ Javisst”, sa badkrukan. Stranden kom och badkruka hoppade till “något slags vänster” med vänstra benet, vilket innebar att hon därmed fick jollen i högra knävecket och plumsade i med ett helt osnyggt magplask! Helt klart en scen för dolda kameran som hela “Swedish boatmaffia” fick avnjuta. Oj, vad vi skrattade. Undra förresten om det räknas som ett bad när man “framsids-badar”?

DSC_0141 Islas Cíes

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

6 svar på Nytta och Nöje

 1. Elisabeth, den avundsjuka skriver:

  Jag tycker absolut att du skall räkna det som ett bad. Du var ju i vattnet och du blev ju blöt! Bad, helt enkelt…

 2. Kristina skriver:

  Underbara stories du delar med dej ? Kramar från Ö:a

 3. Nicke skriver:

  Jag godkänner att det blev ett bad om du blev blöt i håret :):)
  // Joker

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.