Påsktider

Det börjar kännas att sommaren och seglingssäsongen är i antågande. Förutom att vi haft en härlig försmak av lite sommar värme så märker vi också av början till lite “russel” i hamnen. Så här i påsktider med ledigheter och skollov så är det helt plötsligt fullt med folk här i Almerímar. Endel kommer för att lägga i sina båtar som stått på land under vintern och andra för att njuta av lite försommarvärme. Men innan både påsken och värmen så tog vi och grannbåten Scarlett en mycket efterlängtad utflykt. Vi tog bilen till Malaga som ligger ca 2 tim bort. För ovanlighetens skull så var det en regnig dag, men det brydde vi oss inte om alls. Mellan skurarna kollade vi in staden.

DSC_0687, Malaga DSC_0693, Malaga DSC_0697, Malaga

En ytterst förvirrad skylt hittade vi också. Det pekades åt alla håll utom de rätta men vi förstod var i felet låg när vi tittade närmare.

DSC_0703, Malaga DSC_0704, Malaga

Det var full aktivitet med förberedelser inför Spanjorernas stora högtid, påsken där de har långa och många processioner. Läktarplatserna är abonnerade och ärvs från generation till generation.

DSC_0707, Malaga DSC_0710, Malaga

Malaga var en trevlig stad men det var dock inte huvudmålet. Ni får gissa vad det efterlängtade målet var.

DSC_0722, Malaga DSC_0723, Malaga

Som vanligt kan man inte komma ut ur ett IKEA utan saker så det  köptes naturligtvis en hel del prylar och förstås både godis, påskmust och sill inför stundande påsk. Det är förresten inte mycket till påsk processioner här i Almerímar men en liten, liten marknad dök upp i alla fall. Den var inte heller mycket att hänga i jul, förlåt, påskriset. Man kan väl säga att “pariser-hjulet” avspeglar storleken på det hela.

DSC_0318 DSC_0319

Kul med teer, eller olika gräs som Krabban tyckte det liknade, som verkade bota både det en och det andra.

DSC_0321 DSC_0307, Almerímar

Vi har också varit på födelsedags fest. Vår vän Mike på båten Toy Bouy fyllde år här om dagen, så vi var ett gäng som kidnappade honom på förmiddagen.  Först blev det till att åka gokart. Det blev beställning av de “extrema” bilarna vilket fick gokart-killen att fråga “damerna också?” Krabban och Karina från Holland tittade helt frågande på honom och sa unisont, “jaaa?”. Vi skrattade alla gott när vi blev tilldelade fantastiskt snygga huvor att sätta på oss.

DSC_0786 DSC_0790 DSC_0794

Sen bar det av och oj vad kul det var! När den vit-svarta flaggan vevades och loppet var slut så kom Krabban in först i depån, vilket hon menade skulle betyda att hon faktiskt var etta. Nu kan det ju hända att hon inte riktigt hade gjort lika många varv som de andra men det brydde hon sej inte om, det kändes bra att komma in först i alla fall.

DSC_0806 DSC_0811 DSC_0248

Färden gick sedan till restaurang, La Costa, som har en stjärna i Guide Michelin. Vi höll oss till Tapas-delen och fick en god och lång lunch.

DSC_0262 DSC_0283

Födelsedagsbarnet fick en specialbeställd fotbollströja av gänget som han blev överlycklig över.  På kvällen blev det sen ännu mera mat och tårta.

DSC_0276 DSC_0280 DSC_0281

Det är alltid något som händer runt om i hamnen. Här om dagen så trasslade Kanadensaren, vi kan kalla honom J-P, in sin propeller i “slime linan” så en marinero fick komma och dyka och skära loss honom. J-P, som har seglat runt jorden i 12 år sa till sitt försvar att han ju bara skulle köra propellern lite.

DSC_0669, Almerímar

Det är inte bara bilar och båtar som syns i hamnen, även en och annan Andalusisk hästdroska rullar förbi.

DSC_0734, Almerímar

På tal om rulla, det finns också olika sätt att motionerar på här i krokarna. Det mer udda sättet är detta, rätt märklig syn faktiskt. Har ni sett något liknande?

DSC_0475, Almerimar

Krabban och Kaptenen nöjer sej med vanlig hederlig powerwalk. Det finns en lång och trevlig promenad längs stranden där vi brukar gå.  Solen hade vi i ryggen och under promenaden så tyckte Krabban att ett “skugg-kort” skulle vara roligt. Det kortet blev roligare än vi någonsin kunde föreställa oss. Vi skrattade så vi grät när vi såg det här  kortet.

2016-03-25 11.10.43

Imorgon ska ta en ny powerwalk och sen ska vi bjuda in våra engelska vänner på en riktig svensk påsklunch. Inte mycket till påskpynt har vi men i alla fall tre, hmm, nej två påsar påskskum. Glad Påsk på er!!

2016-03-25 11.10.47

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

8 svar på Påsktider

 1. Kristina skriver:

  Underbart att få ta del av ert äventyr ? Glad påsk från Hammarö ☀️

 2. Håkan skriver:

  Som du alltid sagt Katarina: ”Det viktigaste är inte att vinna – det är att vinna stort” och du verkar ha lyckats ännu en gång i gocarten. Grattis!

 3. Lisa skriver:

  Härligt att läsa om alla era bravader! Förstår att ni har det toppen 🙂
  Här hemma skiner solen, krokus + snödroppar tittar fram, men någon tulpan kommer vi inte få då ett rådjur glupskt smaskat i sig hela ”stängeln”… Grrr !?
  Längtar också till IKEA 🙂 Får nog ta en tripp imorgon…

  Ha det toppen!

  KRAM E+E

 4. Lisa skriver:

  Tack för ett gott skratt !!! Såg inte först, men Gud vilken rolig bild 🙂 🙂 🙂
  GLAD PÅSK !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.