Reflektion Atlanten

Vi har seglat 3700 sjömil, knappt 20% av ekvatorns längd. Detta på 23 dygn (15+8) med en veckas stopp på Azorerna. Vi har seglat med en genomsnittsfart av 6,7 knop. (För Er landkrabbor är det 700 landmil som vi avverkat i drygt 12 km/h). Vi har solat, frusit, skrattat och svurit. Vi har duckat väder, hanterat olyckliga händelser men allt med ett gott humör.
Claes reflektion nedan sammanfattar resan/utmaningen på ett bra sätt.

Från Kaptenen ett sort tack till Claes och Lars. Inte bara för jobbinsatsen, utan också för en härlig samvaro som är svårt att skapa under andra omständigheter än just detta sätt.

/Dennis

Claes;

Att efter en sista stormig natt segla in i floden upp mot Waterford på Irland och förtöja var som att komma hem till Bilbo och Frodo i Sagan om Ringen. Hobernas gröna kullar och frodiga dalar blandat med glada trevliga människor och god mat och dryck i mängder. Den ackumulerade tröttheten tog ut sin rätt och först vid 10-tiden dagen efter satte jag på kaffekitteln. Nu var Atlanten i alla fall definitivt krossad! Vi klappade oss på våra axlar hela dagen och njöt av att världen slutat gunga. Mission completed!

I skrivandes stund sitter jag i solen på min altan i Västra Frölunda och funderar över vad egentligen utmaningen är i att ta sig över Atlanten med segel?

Många dagar har vi ju haft fantastisk, njutbar segling, god mat, gott sällskap och fint väder!

Låter väl helt underbart och är väl vad alla (seglare…?) kan önska sig av en perfekt semester?

Min slutsats efter detta äventyr är nog ändå att kunna funka i ett team under såpass lång tid och hålla humöret uppe 24/7. Samt även att kunna beslut gemensamt i stressade situationer, tänka positivt och bidra till resans framgång med den erfarenhet och kunskap man själv har med sig från tidigare.

Låter kanske lite väl mycket pk men det är just i dylika projekt som detta utkristalliseras!

Jag kommer iaf bära mina röda byxor med stolthet och låtar dom påminna om en makalös resa med Resolute, Dennis och Lars!

Till nästa gång – ”over and out” från Atlantseglare Benson

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

3 svar på Reflektion Atlanten

 1. Atlantseglare Bensons lillebror skriver:

  Vilken resa, och vad roligt att följa er framfart i (nästan) realtid på detta sätt! All lycka inför resten av resan och välkomna hem!! Tack för att ni tog hand om Claes några veckor!

  Hälsningar Peter
  (har röda byxor, men har inte seglat över Atlanten)

 2. Annette skriver:

  Götttt!
  Ni är såååå bäst!
  /Annette

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.