Skumt på havet

Ibland så får man se endel skumma saker på havet. Igår var en sådan dag.

Vi hade tagit tillfället att flytta oss till nästa Ría när vi nu hade ett möjligt väderfönster.Det är ett riktigt busväder ute på atlanten som kommer in även här mot kusten så vi ville hitta en bra hamn att vänta ut vädret i.

Under färden som första delen fick gå för motor, så hade vi först lite småregn och grått väder och  rätt “krispigt” i vinden så då var det minsann både regnmundering och mössa (!) på. Sen så klarnade det i alla fall och blev riktigt gott när vi svängde in i Rían och fick medvind. Då var det shorts och t-shirt, så det svänger friskt.

DSC_0891

Tillbaka till det skumma fenomenet. Rätt var det var så började vi se lite små skummande partier i vattnet. Dessa växte till sej mer och mer och tillslut såg det ut som om någon jätte hade tvättat håret och sköljt ut schampot i havet. Lite skum har vi ju sett förut men inte dessa mängder. Det var ett skär längre bort som orsakade fenomenet där vågorna slog och “piskade upp” allt detta skum. Kändes rätt konstigt att plöja fram i  ett skumbad. 🙂

DSC_0781 DSC_0785 DSC_0788

Det var stora vågor, dock långa havsvågor så det var inte så krångligt men det hindrar inte dessa Spanska fiskar-gubbar som är ute i ur och skur i sina pytte-båtar. Tuffa gubbar det där.

DSC_0823 DSC_0822 DSC_0913

Vi ligger i Vilagarcía och kurar i båten. Inte ens minsta lilla nästipp vill vi sticka utanför båten i dag denna gråare än gråaste dagen på länge, ungefär som att sitta inuti tomtens gråa vadmalsmössa. Det blåser och som Dennis sa, när han ändå sprang ut för att kolla till tampar och annat, “det verkligen ösregnar blöt dimma!” Han liknade verkligen en dränkt katt på trettio milli-sekunder.

Det är ju inte så förvånande att det kommer regnskurar lite då och då här i Spaniens västra hörn. Speciellt inte när man tittar sej omkring och ser alla dessa frodigt gröna berg.

DSC_0593, Castro de Baroña

 

Dock tycker vi allt att det är lite väl mycket till “regnskur” just nu. Härligt att vi har ett fungerande wifi för en gångs skull. Det är en verklig lyx! Andra lyxiga saker, som man upptäcker efter hand, är ju tillexempel lyxen av en härlig varm och go dusch. Vi har förmånen att ha ett duschhandtag på toaletten och med hjälp av två duschdraperier kan vi skapa en slags “duschdraperi-kokong”. Det är inte alltid så lätt att försöka få ut schampo ur håret samtidigt som man försöker undvika att fastna i duschdraperiet o c h spara på vattnet. Det är då lyxen med en fast dusch i marinan kommer in i bilden. Här ett exempel när man tar sin lilla dusch-väska och knatar iväg.

DSC_0064, Guijon

Tänk er att få stå länge i en dusch med hårt tryck och bara försvinna i ett helt lödder-moln. Det är lyxigt! Tänk på det nästa gång ni tvättar håret! 🙂 Ja, det var dagens skumma rapport från Spaniens, just nu, gråaste hörn.

DSC_0610, Castro de Baroña

 

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

11 svar på Skumt på havet

 1. Anita skriver:

  Alltså, efter drygt 2000 nm så verkar det lite skralt med den däringa
  Cocktail-seglingen 🙂

 2. Annki panki skriver:

  Skall tänka på detta imorgon bitti mär jag står i min dusch läääänge. Sjysst väska, 🙂 får hoppas den håller hela vägen!

 3. Annette skriver:

  Så fantastiskt rolig läsning!
  Tack för att ni delar med er!
  Ni får komma hit till Gran Canaria. Varmt och skönt.
  Fast idag har det varit mulet och regnet har hotat här med…

 4. Jörgen skriver:

  Älskar era storytails! ?

 5. Lisa skriver:

  Alltid lika glad att läsa om era strapatser! Särskilt idag när jag är hemma för 3:e dagen med snuva och tungt huvud… Förstår precis lyxen av att duscha länge 🙂
  Ha det gott!
  KRAAAM

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.