Slussning

Då kan vi stolt meddela att Landkrabban har slussat sina första slussar, in och ut genom Kiel kanal. Förutom lite nervösa sammanbrott 😉 så gick allt bara fint och vi hade till stor del sällskap av Lady Adele och Clarissa, stora lastbåtar som vi kapp-körde med. Vi blev till och med så ”tjenis” med Adeles kapten som flera gånger kom ut från sin kommandobrygga och skämtade lite. Lite Finska (”hej, hur mår du”) fick jag också säga till våra Finska vänner från Åbo i en Svanbåt.

Vi ligger nu för kvällen i Cuxhaven och kommer att gå vidare underdagen för en 32-40h seglats mot Amsterdam eller så. Allt beror ju på vindarna men so far det det lovande ut.

Det blir kanske inte riktigt så tätt med inlägg för ett tag men förhoppningsvis ska vi kunna lägga in pos på ”karta” efter vägen eller i alla fall när vi är framme. Vi har skickat lite sommar värme till er. Hoppas ni fått den.

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

5 svar på Slussning

 1. Ulla skriver:

  Godnatt här iaf, spännande följa er, tycker du gör det superbra ” landkrabban” , lite värme har vi fått behöver då ingen jacka. Väntar in Oscar o Sixten som flyger första gången ensamma på torsdag o blir en vecka med oss, jag har min lediga vecka ska bli jättekul. Våran lilla båt har åkt i plurret idag. Ha det så bra, kram!

 2. Annette skriver:

  Vilket tempo!
  Vi flyger till Bruinisse i Holland på söndag. Förhoppningsvis kastar vi loss därifrån på måndag.
  Om ni tar Stande Mast Route från Amsterdam kanske vi ses. – eller om ni är kvar ett tag i Amsterdam ?⛵️?

 3. Tiina Thölén skriver:

  Vi är som ni vet på träningsläger – och kommer att smygträna på just slussar ganska snart. Siktar på att gå in i Göta Kanal och därefter Trollhätte kanal…. Läser med allt ni skriver – och längtar till vårt stora äventyr kan börja…

  Tiina & Magnus

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.