Snabba möten

Finfina ankringen lämnades tidigt i gryningen i lite dimma. Målet var satt mot Huelva i Spanien. Vi hade inte förväntningar på någon vind direkt men så snart vi kommit ut en bit insåg vi att det visst gick att segla! Yeah!

Vi hade även den här gången också en liten fripassagerare. Det var en liten liten dö-trött Taltrast som på något sätt lyckades sätta sej på bensin-dunken under jollen i aktern. Där satt den sen och sov oavbrutet i 2 timmar för att sen vakna till, mysa och sen flyga vidare mot övervintringen.

DSC_0329 DSC_0328

Efter kanske halvvägs så säger Dennis, “Nä ,men vad säger ni? Vi har bra vinkel nu och riktningen är inte Huelva utan Cádiz…” Genast uppstod lite russel på båten och ett blixtsnabbt skepparmöte gick av stapeln. Kontentan av det blev att vi alla tre, ja inte vi och taltrasten utan syster Jessica, som ju är med, sa “Vi kör!” Och hej och hå så var vi på väg till Cádiz istället. Vilken sagolik eftermiddag och kväll vi fick. Så här mysigt såg det ut på Resolute i kvällningen.

DSC_0330

Men då tänker ni kanske som Musse Pigg i julaftons filmen. “Men vem är det som kör?!”  “Ho ho, men det är ju Stig-Helmer förstås!”  Stig-Helmer är vår autopilot. När det är helt lugnt och stilla, inget runt om och med stöd av “watch commandern” som vi berättat om tidigare på “i vi rekommenderar fliken”, så finns det möjlighet att riktigt njuta och ändå ha uppsikt. Efter ännu en underbar solnedgång så kom vi fram till Cadis kl. 00:00 efter 92 sjömil.

DSC_0338 DSC_0341 DSC_0345

Fina Cádiz.

DSC_0371 DSC_0409

Det var verkligen en stad som vi gillade. Mysig och med en go’ atmosfär. Vi spankulerade runt mest hela dagen och hittade mysiga gränder, god tapas och 1000 år gamla coola träd. Något slags gardenia släkte kanske? De var från Sydamerika i alla fall.

DSC_0376 DSC_0353 DSC_0405

Trots att vi hade kunnat spendera ännu lite mer tid där så blev det en kort vistelse. Efter ännu ett blixt-inkallat skepparmöte insåg vi att väderprognosen hade ändrats lite och att vi hade ett perfekt väderfönster för att ta oss runt den beryktade Tarifa-udden och Gibraltars sund. Lugnt och stilla väder med väldigt liten “swell” (vågor/dyningar). Mötet avslutades. På protokollet stod det: Nattsegling till Gibraltar i kväll. Avgång 20:00. Väl mött.

DSC_0388

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

4 svar på Snabba möten

 1. Annette skriver:

  Åh så skönt och mysigt det låter!!!
  MYS MYS MYS!!!
  Här hemma är det ju fredagsmys som gäller…
  ❤️❤️❤️

 2. Lisa skriver:

  …Den där ”landkrabban” får nog döpas om till ”krabba”…ha, ha 🙂
  Så många sjömil kan jag bara drömma om…

  Ha det toppen och hälsa Jessica 🙂
  KRAAAM

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.