Snö och Stål

Här om dagen vaknade vi till strålande sol och snöklädda bergstoppar. Det var helt magiskt vackert! Visst, det kanske kändes lite extra härligt och snyggt efter att vi varit helt urblåsta i över en vecka, men ändå.

DSC_0090, Almerímar DSC_0092, Almerímar

Storm går en verkligen på nerverna och de enda som gillar det verkar vara de våghalsiga kite-surfarna.

IMG_4841, Almerímar

Extra skönt och avslappnande var det en av de stormiga dagarna, att åka upp i bergen, hitta lite lä, avnjuta en härlig dag med lite Tapas med gillat kött och komma ifrån hamnen ett tag.

DSC_0077, Alcolea

Det såg verkligen lovande när vi började turen och vi såg alla fram emot att hitta skatten.

DSC_0058, Alcolea

Lite snopet blev det att vi tog en lite kortare tur när regnet hängde i luften, så det där med skatt-letandet fick stryka på foten men Krabban var rätt nöjd ändå när hon fick plocka “en riktig apelsin från ett riktigt livs levande apelsinträd”.

DSC_0069, Alcolea

Efter att stormen bedarrat så blev det minsann en väldans fart på, ja de flesta. Även på Resolute tog arbetet utomhus fart. Vips så var Stuart, stål-killen, här med början på ställningen till bimini taket.

DSC_0085, Almerímar

Bimini är ett solskydd som de flesta båtar har när det seglas i varma länder. Förutom ramen så är höjden otroligt viktig. Kaptenen skulle ha ståhöjd, och det är minsann inte det lättaste för dessa “Higtowers”, ja och så ska det även gå att segla med så bommen behöver ha fritt svängrum.

DSC_0081, Almerímar

Båtar med mittsittbrunn har ofta svårt att hitta bra lösningar för solskydd och det här kommer att bli en lite annorlunda lösning i och med att taket kommer att vara fastmonterat, alltså inte ihopfällbart. På ramverket ska sen tak, löstagbara sidor samt ny sprayhood i canvas. Lite i anda med vår solcellslösning på bommen, d.vs lite annorlunda men smart. Det är ett evigt vandrande med takramen mellan båt och verkstad, den är för stor för att rymmas i bilen, så det blir manuell transport och det ser nog helknasigt ut när vi mitt på gatan vandrar omkring med en stor stålkonstruktion.

IMG_4811, Almerímar

Lite justeringar här och var men nu börjar det närma sej och vi passade på mellan varven att ta ett “pre-bimini party” med några Brittiska vänner på båtarna Scarlett och Toy Bouy.

DSC_0103, Almerímar

Lite besök i masten har vi också haft. Det var riggaren Andy som ska hjälpa oss med att fixa “check-stay”. Kaptenen återkommer med lite mer teknisk analys av detta framöver.

DSC_0109, Almerímar

All hjärtans dag har också passerats. Tillsammans med Leif o Birgitta på båten Terra så avnjöt vi en fantastiskt god och trevlig middag. Båda herrarna är inte mycket för Valentine’s trams så där satt vi i godan ro och försökte att “ofria” dagen. Nå, nu är vi i Spanien och här kommer man inte undan så lätt. Rätt som vi sitter och väntar på efterrätten så får vi både bubbel och blommor av kyparen. Till och med herrarna fick var sin blomma! Krabban och Birgitta tyckte naturligtvis att det var extra roligt att ta med blommorna till båtarna eftersom herrarna är av samma, inte så positiva, uppfattning om det här med att ha blommor på båt.

IMG_4803, Almerímar

Relings listen har lackats och slipats och lackats och slipats massor med varv och nu börjar det se rätt bra ut. Det är inte lätt att pricka in mellan alla väder men än så länge har det funkat. Sen är det bara andra sidan kvar. Kvällarna är rätt kyliga så det är mest mys i båten med filmtittande, nördande och lite armbandstillverkning som sysselsättning. I övrigt har Krabban skött sej men det kaaaan hända att det ligger ett spraymunstycke till slangen, i vattnet under båten.

DSC_0102, Almerímar

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

2 svar på Snö och Stål

  1. Elisabeth, den avundsjuka skriver:

    Så härligt ni har det! De snöklädda bergen i bakgrunden påminner om ”landet”. Så vackert! Och vad läcker bilden med regnbågen är!
    Lycka till med biminin. Den kommer att vara guld värd längre fram.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.