Svetten lackar

Trötta på hamnen så gav vi oss ut till en liten gullig liten ö, vid ett rev, några sjömil utanför marinan. Här var det riktigt fint och skönt med klart och varmt vatten och trevlig utsikt.

DSC_0005, Ilet du Gosier

Förutom att det har fejats och tvättats så satte Kaptenen i gång med slipning av relingslisten, medan vi hade landström, och nu när vi legat på svaj så har han krupit varv på varv och lackat och lackat.

DSC_0022

Ett riktigt svettigt jobb i värmen. Då är det skönt att bara kunna vältra sej ner i vattnet för svalka. Några fler som utnyttjar vattnet här är ett gäng ”långfärds-simmare”/”maraton-simmare” eller kanske rent av ”triatleter på träningsläger”. I alla fall så simmade de varv på varv på varv hela dagarna. Krabban vaknade kl 07:00 när det här gänget plaskade sej förbi båten. Galet!

DSC_0021, Ilet du Gosier

Ön såg verkligen gullig ut på håll så Krabban och Kaptenen bestämde sej för att undersöka den. Sagt och gjort. Ön hade verkligen klart vatten runtom och en fin sandstrand. Små “färje-båtar” åker fram och tillbaka till ön så det är lätt att ta sej dit om man nu inte har egen båt. Naturligtvis fanns det en slags strand-restaurang och där blev det ett stopp för förfriskning. På ön finns det en fyr och från båten syns bara toppen så den ville Krabban kolla in, eftersom hon “samlar” på fyrar. Kaptenen hängde med viss tvekan med, han var nämligen barfota. Stigen gick tvärs igenom ön och Kaptenen hade tungan rätt i mun för att se var han satte fötterna. Efter den strapatsrika promenaden, på ungefär 150m, så uppenbarade sej fyren. En riktigt fin utsikt fick vi också som belöning.

DSC_0014, Ilet du Gosier DSC_0018, Ilet du Gosier

På vägen ner noterade Krabban en liten blek skylt där det på franska stod att det var “Interdit au public”.  Hoppsan, men Krabban låtsades som om det stod något om publik och eftersom det inte var någon konsert i krokarna och vi alltså inte räknades som publik så gjorde det nog ingenting.

Ett riktigt överraskande och trevligt återseende fick Krabban och Kaptenen när Lennart och Eila, från båten Archipelago, dök upp på bryggan och senare också ute på ankringen. Det var riktigt kul att träffas och uppdatera vad som hänt sen sist. Archipelago och Resolute träffades på vägen ner i Cascais i Portugal. Därefter åkte Krabban o Kaptenen åt vänster till Medelhavet och Archipelago till höger över Atlanten.

DSC_0001, Ilet du Gosier

Segel historien har löst sej tillslut efter mycket krångel med försäkringsbolaget och nu så har ett nytt storsegel beställts och levereras om tre veckor från Sverige. Tjoho! Det har varit skönt att bara ha legat här på revet och, som en god vän sa så klokt, “låta själen komma ifatt kroppen” och vi har njutit av bra ankring, varmt badvatten och snygg utsikt.

thumb_IMG_4822_1024

 

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

8 svar på Svetten lackar

 1. Annette skriver:

  Härligt att höra att ni har det skönt!
  /Annette

 2. Kristina skriver:

  Härlig läsning från ett suger gött Trysil ⛷❄️☀

 3. Marjo skriver:

  Hej.
  Vaaaa! vaknade Krabban kl. 0700……..

  Kraaaam

 4. Roger Magnusson skriver:

  Skepp o hoj…..
  Vad bra att det gick att lösa med storen ,( bara inte jag blir drabbad)Ni ser ut att trivas i Caribien SPA osv……
  Läget på Garanca är lugnt så här års .Jo lite strul är det ,byte av pontoner flytta båtar osv .Ha de Gött

  • Dennis skriver:

   Haft en lång diskussion med försäkringsbolaget. Inte helt nöjd men ändå. Du e aldrig nämnd så det e lugnt.
   Vi njuter i fulla drag!
   H det bäst.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.