Sydligaste punkten nådd!

Tjoho, nu har vi passerat den sydligaste punkten på vår resa, nämligen sydspetsen på Grenada. Fast först passerade vi Carriacou, som tillhör Grenada. Där låg vi inblåsta några dagar innan vi fortsatte vidare. Carriacou undersökte vi inte närmare annat än en promenad genom byn vid Tyrell bay. Ena dagen tog vi den hiskeligt branta backen upp till vägen men sen fuskade vi och gick efter stranden istället.

DSC_0889, Carriacou

Ser ni Resolute? Vi är rätt ensamma om vårar ankarsegel, men oj vilken nytta vi har haft av det. Vi svänger rätt rejält när det blåser och med ankarseglet så reduceras svängningarna markant.

DSC_0891, Carriacou

Det var rätt fult väder när vi anlände till Grenada men vi kunde se att det är en riktigt bördig och fluffigt grön ö. Krabban konstaterade senare också att det var mycket mer blommande växter här än på de andra öarna.

DSC_0916, Grenada

Det blev faktiskt en marina några dagar där vi kunde tvätta och tanka vatten bland annat. Den backiga staden George Town blev därefter utforskad efter en lång och svettig promenad. Stadens lokalbuss system utnyttjades också för att sen ta oss ut till en stor mataffär lite utanför för att bunkra upp lite.

DSC_0929, Grenada DSC_0928, Grenada DSC_0930, Grenada

När vi sen lämnade hamnen för att sen gå runt udden i söder, till Prickley bay så passerade vi två båtar som låg bredvid varandra. Den ena hette Resolute II och den andra hette Katarina!! Vad är oddsen för det?! Tyvärr var Krabban inte så snabb i vändningarna så det blev intet foto av båtarna. På vägen till Prickley, där vi skulle träffa våra vänner på båten “Swede Dreams”, som vi lärde känna i Göteborg och sedan även träffades utefter Portugals kust, så passerade vi Grenadas stora Medicin universitet. Nog får man då säga att de har en finfin utsikt minsann.

DSC_0932, Grenada

Strax efter så dök så Prickley bay upp framför oss. Vi letade oss in och längst in i viken låg våra vänner. Sakta körde vi upp längs med och sen tutade vi och tjoade så hela viken hörde oss. Det var bara det att Swede dreams inte var hemma! Lite snopet tyckte ju Krabban som tagit fram tutan men vi ankrade lite bakom och tillslut kom de hem. Så kul att träffas igen och på köpet fick vi också lära känna Lennart lite grann, som var och hälsade på. Carlos, Lola, Paco och Luna tog med oss på olika äventyr. Bland annat så var vi på Bingo! Ja, ni läste rätt. Tänk er Krabban och Kaptenen på bingo. Nå, Karibisk bingo var riktigt roligt för om man fick bingo, så var man tvungen att gå upp och dansa för att få sitt pris. Det var härligt att se gamla tanter som knappt tog sej upp på scenen men när musiken började så var det helt enkelt som om hela bäckenet fick nytt liv. Även gubbar, tex Kaptenen fick gå upp och det är ju tur att han är så dansant! Prispengar blev det så det var det värt. Ja, rätt otippat det där med Bingo.

DSC_0938, Grenada DSC_0944, Grenada

Vi fick även förmånen att käka lunch på Swede Dreams där vi också lärde känna Karen och Thomas samt Pacos Legan ”Dragon”och sedan hänga med på ett event som Luna och Paco skulle på.

DSC_0976, Grenada DSC_0967, Grenada

Det var ett event för att uppmärksamma de med Downs syndrom, så vi “walked the socks off” (Rocka sockorna i Sverige). Promenad med polis eskort, musik, grill och ansiktsmålning. Luna blev en riktigt fin tiger. Riktigt trevlig dag!

DSC_0978, Grenada DSC_0987, Grenada DSC_0992, Grenada DSC_0996, Grenada

Lite jobb har det blivit där bland annat Kaptenen varit nere med tuber och skrubbat köl och botten. Rätt jobbigt för axlarna så nu väntar han en dag eller två innan andra sidan ska tas. Krabban är inte mycket till dykhjälp eftersom hon mest cirklar vid ytan men vattenlinjen ligger åtminstone bra i nivå. Nu ska det stuvas om och fejas lite för om några dagar kommer ett gäng “barn” på besök, det ser vi fram emot.

DSC_0959, Grenada

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.