Telefoni och mobilt internet i Europa

Detta kommer som Ni säkert vet att försvinna som problem 2017, men tills dess får man hålla koll på sina kostnader. Nu har detta blivit betydligt bättre men tex här i Gibraltar så kostar ett SMS 3,50 sek, att ringa 8,95 sek/min (ta emot 5,95 sek/min) och internet skall vi inte prata om…. detta är via Telenor (troligen samma med alla andra bolag, det är Gibraltar som ”occrar”). 

När det gäller övriga länder så är det inte så dyrt längre. Vi har via Telenor något som heter kostnadskontroll. Kostar inget men man måste anmäla att man vill ha det aktiverat. Detta ger oss 1 sek per SMS, vi tar emot samtal från Sverige gratis och vi ringer för 10 sek / påbörjad timme. Alltså skitbilligt! Internet kan vi köpa för 29 sek/100mb som räcker samma kalenderdygn, men får också erbjudanden om 99 sek/ 1 Gb som räcker i 1-3 månader. 

Vet att även andra bolag har bra villkor, men har Ni Telenor så se till att Ni har ”kostnadskontroll” aktiverat. 

Detta med telefoni och mobilt internet skiljer sig mycket beroende på i vilket land du köper tjänsten. Vi har sett flera alternativ; bla våra vänner Nanny (www.nanny166.se) har ett prepaid simkort från England via ”3” som är laddat med 20 Gb. Har fungerat överallt utom extra rooming ”kostnad” med undantag för Portugal. 

Det här inlägget postades i Allmänt, Teknik. Bokmärk permalänken.

6 svar på Telefoni och mobilt internet i Europa

 1. Nicke skriver:

  Lite o göra eller ?

 2. Annette skriver:

  Så bra att ni tipsar! Tack! Fortsätt!

 3. Kurt-Inge Nilsson skriver:

  Hej, vi träffades i Almerimar när vi var på guidning i växthusen, följer nu Er blogg. Vi är lite nyfikna på vad Ni har för satellittelefon och vilka erfarenheter Ni har av den, abonnemang osv., vi är helt novisa men funderar på att skaffa en, kan Ni hjälpa oss med lite tips och råd så är vi väldigt tacksamma./ Kurt-Inge & Pia, S/Y alFine

  • Dennis skriver:

   Hej
   Kul att ni hittade vår sida.
   Vi har en iridium GO!
   Jätte nöjda så långt. Med GO kan du få fördelaktigt abonnemang. Kolla in PredictWind hemsida och sök på GO där. Vi betalar 125 usd per månad och får då gratis data, gratis sms samt 150 min tal per månad. Abonnemangs tid är min 1 mån.
   Det vi inte blir kloka på är att sms trådarna hoppar runt (ligger alltså inte i ordning och mot rätt personer….. Irriterande. Måste googla)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.