Tunnelseende

Då har vi rört oss vidare efter Spanska kusten igen. Gijon var fint och där stannade vi flera nätter för att vänta in lite väder.

DSC_0011, Guijon DSC_0004, Guijon DSC_0007, Guijon

Tillsammans med våra vänner Liv och Magnus på båten Nanny så tog vi sen ett inte allt för långt “skutt” till gulliga Cudillero. Det var en liten by som klängde sej fast längs bergets väggar. Vi låg i en liten hamn med riktigt fint och klart vatten och för en gångs skull också en vattentemperatur som var över 20 grader, så Dennis tog sej ett dopp för första gången på resan. Ja, ni läste rätt! Atlantens vatten är väl inte direkt känd för sin värme och så har det ju till råga på allt varit svinkallt tills vi kom långt ner i Frankrike. Badtemperaturen var dock absolut för kall för badkrukan så där blev det inget dopp men det var kanske inte så förvånande.

DSC_0096, Cudillero

För att komma till den lilla byn så kunde man ta sej genom en tunnel genom berget, så det gjorde vi förstås. Lite förvirring rådde dock när vi kommit ut på andra sidan. Hur skulle vi nu hitta till “centrum”.Var låg det? Vi promenerade på mycket kuperade gator hit och dit och två gånger kom vi förbi samma tant, som sopade sin förstukvist varpå hon varje gång så vänligt hälsade “Buenas Tardes” till var och en av oss fyra svettiga och vilsna människor. Spanjorerna är för övrigt mycket vänliga och glada och mestadels också tillmötesgående. Vi hittade tillslut centrum av byn och där fanns det både mycket folk och olika restauranger. När vi efter att mörkret lagt sej, tog oss tillbaka till båtarna så var det verkligen fint med de små lysande husen längs berget.

DSC_0101, Cudillero DSC_0119, Cudillero DSC_0127, Cudillero

I hamnen fanns också några super-söta minifiskebåtar. De var knappt större än en medelstor roddbåt men gjord så att de liknade fiskebåtar. Verkligen gulliga.

DSC_0132, Cudillero

Nästa färd vi tog oss an var tänkt att också bli en lite kortare sträcka. Det började i rätt lugnt väder men efter ett tag så blev det riktigt byiga vindar. De pendlade mellan 3-15 m/s så det var inte så lätt-seglat precis. Till råga på allt så blev sjön rätt stökig och vind från “fel” håll. Inte som väderprognoserna hade lovat. Vi hade tänkt gå till en mindre hamn men beslöt oss för att fortsätta vidare till Ribadeo, som har en större hamn där det kändes bättre att ligga i eftersom vi visste att det väntades hårda vindar framöver. Det var en rätt lång och stökig färd och det här var inte en stark dag för Landkrabban, vilket resulterade i en lite härdsmälta. Ja, lite som Lilla Nasse så var det “oj, kära nån” och lite “ledsen-pys” som behövde komma ut. Det gick ju förstås över sen och väl i hamn så visade det sej att S/Y Nanny som också hade haft det lika stökigt, också hade  haft en liten härdsmälta, så det verkar ju helt klart troligt att det var något i luften den dagen. En “Lilla Nasse-dag” helt enkelt. Skönt att vi hade en sådan trevlig kväll sen där vi skrattade mycket och till och med fick oss lite sång-truddelutter av Magnus.

Hemmavid är de flesta igång med jobb och skolor igen. Då är det på sin plats att önska alla välkomna tillbaka! Vad passar då bättre än att ta fram de små och gulliga Mirrax 40 glasen! En lustig knorr är att Magnus på S/Y Nanny är bror till en av mina kunder. Snacka om att världen är liten!?

DSC_0481, Cowes

Det är är väl dags för oss också att börja med lite mer vardag. Att segla runt på det här sättet kräver en hel det underhåll och lite fix och trix. Saker som att duscha, tvätta kläder och få tag på reservdel till något tar så mycket längre tid än hemma. Ta tvätt av kläder till exempel. Det är för det första en fördel om det finns en, eller i bästa fall fler, fungerande maskiner. De kan också av varierande kvalité. Finns torktumlare är det ett plus. Växelmynt bör ha växlats innan. Det kostar ca 4 € för en tvätt. Tumlare 2-4€. Nu mer är vi inte bara med i klubben “SPD” (Spar-på-disk) utan även i “SPT” (Spar-på-tvätt) En sak som man bör kontrollera innan tvätt är också att det är möjligt torkväder och inte då kanske regn. Har man lite otur när man tänker kan det se ut så här i båten.

DSC_0405

En annan tidsödande aktivitet är att försöka få fungerande wifi-nät. Hamnarnas internet är ofta usla. Vi har en förstärkare på båten där man “fångar upp” wifi men att ladda upp bilder till bloggen är frustrerande långsamt. Landkrabban som mestadels är en snäll och vänligt själ blir som förbytt när internet krånglar, ja eller galen i alla fall. Förståelsen för mannen i filmsnutten, som cirkulerat på nätet, när han kastar ut datorn från sitt kontorsbås, är stor.

Då ska vi ta itu med lite vardagsbestyr från och med nu.

DSC_0062, Guijon

 

Dennis ska koppla in nya solceller och Landkrabban hade ett projekt med tanke att virka sej en solhatt men det får nog bli ett mer realistiskt sådant, som att putsa en fender eller två tillexempel.

DSC_0092, Cudillero

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

8 svar på Tunnelseende

 1. Nicke skriver:

  Helt underbart skrivet igen 🙂
  Jag undrar en sak …. Har Ni börjat med Fredags mys och Lördagsgodis än ;);)

  Ha de bäst

  //Joker

 2. Magnus Thölén skriver:

  Är inte alls avundsjuk här bakom skrivbordet:-)

  När jag satt och smygläste ett av era inlägg för ett tag sedan smög min kollega, Kent Haglund upp bakom ryggen och såg vad jag hade på skärmen. Det visade sig då att han känner Nannys besättning ganska väl, så ni får gärna häls från Kent. Tror att även han är lite avundsjuk.

  Hälsningar
  Magnus

 3. Kristina skriver:

  Suck…. det låter alldeles, alldeles…. UNDERBART 🙂
  Själv kommer jag ägna mig åt fredagsmys och fredagsgodis med Johanna som återvänt till Ö:a i Vänern och som blivit Nice- och Berlin frälst efter tågluffen <3
  Kram på er godingar!

 4. Dotter Ellen skriver:

  ”putsa en fender eller två”, haha

  Ni får ju binda ihop alla blogg inlägg till en bok sen asså, riktigt bra skrivet Katarina!

  Saknar dig far, hoppas hon tar väl hand om dig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.