Vackra Sevilla

Då har vi tagit lite semester, eller som Kaptenen sa “en weekend mitt i veckan” och styrde kosan till vackra Sevilla. Efter en lite “knackig “ start så hade vi sen en fantastisk vistelse. Vi startade rätt tidigt morgonen, för att vara oss alltså, och efter frukost så bar det i väg. Kaffet hade kaptenen fixat och tanken var att vi skulle ta det i våra termosmuggar.

DSC_0393, Sevilla

Tanken var det alltså. Krabban tog med termosmuggarna ut till bilen och väl inpackade och på väg så tar Krabban upp kaffemuggen för att hälla i lite mjölk. “Men va?! Vad konstigt, det ser ut som vatten,” sa Krabban. “Nä, det är kaffe” sa Kaptenen. “Nähä, det är det då inte”, sa Krabban. Det var en helt riktig iakttagelse från Krabban. I termos-muggarna hade Kaptenen så ordningsamt hällt varmt vatten, förvärmning, och Krabban hade känt på muggarna att de var fulla och antagit att det var Kaffe. Ja, så där satt vi i bilen utan Kaffe. “Kör till McD!!!” sa Krabban. Men det bar sej inte bättre än att McD var stängt. Den stackars Kaptenen hade en rätt “purken” Krabba som medpassagerare men efter 1,5h, strax utanför Malaga, hittades en öppen McD och till Krabbans lycka så hade de till och med Spansk frukost, dvs. Tostada med olivolja och tomat samt riktigt gott kaffe. Krabban köpte en kaffe till Kaptenen och två till sej själv, för säkerhetsskull. Efter det hade Kaptenen en glad och pratsam medpassagerare när vi anlände till härliga Sevilla.

DSC_0321, Sevilla DSC_0215, Sevilla DSC_0217, Sevilla

Sevilla är en stor modern stad med ca 1miljon invånare. Centrum och de gamla delarna däremot är ett virrvarr av gränder och små gator som andas historia från varenda litet hörn. Vi hade bokat ett hotell “mitt i smeten” och det var det verkligen. Hotellet, Doña Maria, låg på torget utanför den stora Katedralen och vi hade turen att få ett rum med utsikt just mot densamma. Dessutom hade vi också en Kungasäng, visserligen inte så “fluffig” som vi hoppats, men ändå.

DSC_0195, Sevilla DSC_0151, Sevilla DSC_0148, Sevilla

Bara att ta sej till hotellet var ett äventyr i dessa enkelriktade gränders virrvarr. Här, där Kaptenen står, körde vi till exempel med bilen och Krabban var för ett tag helt säker på att vi skulle fastna och behöva krypa ut genom bagageluckan!

DSC_0188, Sevilla

Med kameran i högsta hugg så avverkades sen Sevillas alla sevärdheter och andra saker värda att ses, till fots under två dagar och det var inte bara Krabban som gillade att fotografera.

DSC_0332, Sevilla DSC_0182, Sevilla DSC_0385, Sevilla

I Sevilla är Flamencon väldigt central och i vart och varannat skyltfönster så visades allt från turist-krafs till riktigt fina flamenco klänningar.

DSC_0180, Sevilla

Den jätte-jätte-jättestora Katedralen var riktigt maffig och det var värt att gå in för att komma upp i det höga klocktornet. Lätt att gå upp i eftersom det i stället för trappor var ramper och vilken fantastisk utsikt sen!

DSC_0314, Sevilla  DSC_0149, Sevilla DSC_0317, Sevilla

Plaza España var också riktigt maffigt. Där fanns mosaikbilder av varje provins i Spanien. Krabban var nöjd när hon hittade Madrid.

DSC_0248, Sevilla DSC_0254, Sevilla DSC_0266, Sevilla

Den gamla tobaksfabriken var numera ett coolt universitet och i övrigt så fanns det mängder av krusidulliga kyrkor och byggnader, ja t.om vanliga husen har mosaik och eller krusidull.

DSC_0229, Sevilla DSC_0237, Sevilla DSC_0175, Sevilla

I Casa de Pilatos, så funderade Kaptenen om det inte var en “rip off” men han var nog lite mätt på intryck, desto gladare var han när han fick träffa sin borttappade vän, Paul, från svunna tider. Innan vi åkte hem till båten så träffade vi Paul ytterligare en gång, nu med hans gulliga barn, för en go’fika.

DSC_0371, Sevilla DSC_0286, Sevilla

Mat, tapas och barer fanns det gott om. Den här baren såg inte mycket ut för världen när vi satte oss utanför, för en paus, men ni kan ju förstå att Krabban tappade hakan när hon råkade kliva in.

DSC_0211, Sevilla DSC_0212, Sevilla

Vi hade två härliga dagar i Sevilla som vi varmt kan rekommendera! Skulle vi kunna tänka oss att åka hit igen? Absolut!

DSC_0264, Sevilla

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

2 svar på Vackra Sevilla

  1. Gunvor o Jerry skriver:

    Tack för att vi fick denna guidning i Sevilla. Gunvor och Jerry.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.