Vad sa Bob Marley?

Det blev för ovanlighetens skull en lång dags segling från St. Lucia och till Bequia där vi susade förbi St. Vincent. St.Vincent går inte seglarna in till längre, om man nu inte absolut måste, eftersom det är en del kriminalitet som de inte verkar få bukt med.  På vägen hade Jessica beställt val och tonfisk och kan ni tänka er, båda önskningarna infriades.

DSC_0362, Bequia DSC_0365, Bequia

Med god fart så kom vi inseglandes till Bequia just när solen gått ner. Inte alltid optimalt att ankra i mörker på okänd plats men det gick fint och vi låg tryggt och säkert fast. Bequia, som uttalas “Bekui”, var trevligt med hela sluttningarna fulla av Tutti Frutti-färgade hus. Här skulle det då vara lämpligt med en bild på det men Krabban lyckades varken med zoomen samt att hålla kameran still på den gungande båten så ni får hålla tillgodo med lite andra vyer.

DSC_0359, Bequia DSC_0344, Bequia DSC_0336, Bequia

Det fanns gott om fina frukt och grönsaker som vi köpte av Rastafari farfar.

DSC_0355, Bequia

Hans yngre kopia på en annan fruktmarknad bjöd Krabban på Mango, gjorde en slags “Rastafari high-five” som går till så att man “krockar” sin knutna näve med den andra personens knutna näve. Sen frågade frukt-killen, “ Do you know what Bob Marley said”? Hmmmm tänkte Krabban, vad kan han ha sagt tro? Kvickt  sa Krabban, “Yes, he said respect!!” “ Öhh, well thats right” sa en något förvirrad frukt-kille, som fann sej och fortsatte “ Yes and he said One Love too”. “Good” sa Krabban, krockade knogarna och gick vidare lämnade frukt-killen och sin Mango åt sitt öde. Efter att ha haft en regnvädersdag med blåst så bestämdes efter ett skepparmöte att Resolute behövde ut och åka. Vi stångade oss runt udden till “Friendship bay” som enligt boken skulle vara fin. Nå, nu var viken inte särskilt “friendly”. Det rullade rejält så vi käkade fruktsallads-lunch och satte siktet på “Snygg-ön” Mustique.

DSC_0376, Bequia

Vi hann precis in och ta en boj innan himlen öppnade sej men som tur var var det bara en stund och sen fick vi en riktigt fin kväll.

DSC_0389, Mustique DSC_0393, Mustique DSC_0403, Mustique

Mustique är en privatägd ö där flera kändisar har hus. Det är restriktioner var man får röra sej på ön men vi kunde ta en fin tur efter kusten och inne bland mangroove träden och även ända bort till flygplatsen, för att tulla ut. Kolla in deras coola ”telefonkiosker”.

DSC_0454, Mustique DSC_0455, Mustique DSC_0406, Mustique DSC_0407, Mustique

På vägen träffade vi också på “Skalman”.

DSC_0451, Mustique

Som Jessica sa, “det är en förmån att ha fått komma hit till ön” och det är sant, för att bo på ett litet hotell här så kostar det i runda slängar 10.000 kr/natt, och det är antagligen ett helt mediokert rum så det är väl inte hit vi vanliga åker i första taget. Att komma båt-ledes är dock en fördel, förutom att bojen är dyr, som sagt, helt klart en fördel. Det är verkligen bra utsikt över endel snygga hus tillexempel.

DSC_0459, Mustique DSC_0449, Mustique DSC_0411, Mustique

Trevligt och vänligt folk och snygga omgivningar, dessutom så fick vi reda på att här på “Basil’s Bar” där vi sitter för att få wifi och äta en svindyr buffé så är det nästan sista gången, eftersom de ska riva hela bygget i slutet av månaden för att bygga upp det på nytt igen. Kul att vi var här.

DSC_0395, Mustique DSC_0398, Mustique

Vi är nöja!

DSC_0415, Mustique

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

8 svar på Vad sa Bob Marley?

 1. Elisabeth, den avundsjuka skriver:

  Jag säger bara ”Respect”! Ni är så grymma! (blev tonfisken god?)

 2. Christina Sterner skriver:

  Hej glada segelfantaster… LITE AVIS !
  Här snöar det , ÄNTLLIGEN. Jag föredrar det till det grå dassiga vädret vi har haft hela vintern. Men sol, värme och färgglada inslag !
  Njut ! och tack för alla gratulationer !

 3. Johanna Nykamb skriver:

  Hälsningar till Karibien! Ni ser ut att ha det bra!

  Hälsar Jens, Johanna & Leonie

 4. Lisa skriver:

  Lika roligt varje gång jag läser om era strapatser!
  Vi hoppas på fint väder då det blir långpromenad runt Hunnebo…måste ju pausa lite i byggfixet 🙂

  K R A M från E +E

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.