Vandring och Vind

Då kan vi meddela att vi nu har varit på vår första vandring i bergen.

DSC_0172, Vandring Andarax

På söndag morgon kl: 9:45 var det uppställning på parkeringen utanför affären. Lite tidigt för att vara en söndag morgon tyckte nog Krabban och hon var nog inte heller riktigt vaken när vi gick runt och presenterade oss. Dennis gick före och sa “Dennis” men det blev allt lite förvirrande när Krabban gick bakom och sa “Dennis”! En vaken vandrare undrade om vi båda hette Dennis och då fick vi ju genast klara ut det hela. Därefter så fördelades personer i de bilar som finns och så åker karavanen upp till bergen.

DSC_0166, Vandring Andarax DSC_0181, Vandring Andarax

Den här gången hade Maria (i blått), som var en riktig bergsget, valt rundan Monterrey som låg i Floddalen Andarax. Visserligen var det inte mycket till flod just för tillfället men det har det varit tidigare.

DSC_0195, Vandring Andarax DSC_0178, Vandring Andarax

Rundan tog 4h och var 12km lång samt 1300m i höjdmeter.  Vi fick känna på ganska mycket branta stigningar och bitvis lite trixigt nedför. Här ser ni Kaptenen på en bro och de små vännerna i bakhasorna var de söta hundarna Dimba och Rori som  tydligen hänger med varje vandring.

DSC_0191, Vandring Andarax DSC_0192, Vandring Andarax

Färden gick också genom grottliknande tunnlar där vi fick lysa med ficklampor för att se, och de var inte så roligt tyckte Krabban, men ut på andra sidan kom vi allihopa.

DSC_0207, Vandring Andarax

Vi var allt lite möra i benen efteråt men det var en riktigt härlig dag. På kvällen sen så åt vi en äkta Engelsk “Sunday roast” tillsammans med två brittiska par. Jayne och Graeme i vår grannbåt Scarlett och Mike och Susi från båten Toy bouy. Riktigt trevlig söndag-middag men alla var trötta efter vandringen och det var skönt att krypa till kojs.

Det har varit väldans blåsigt här i princip sen vi kom ner. I natt och under dagen har det blåst mellan 15-25 m/s. Då viner det bra i riggarna och båtar guppar omkring. Vi har som tur är valt ett riktigt bra ställe och är lite mer skyddade från vinden. Med risk för att bli helt urblåsta så trotsade vi stormen och gick ut på en liten blåsväders promenad där vi också tittade till Svenskarna Leif o Birgittas båt på vår runda. De enda som verkade glada för vinden var windsurfarna. Jösses vilka våghalsar!

DSC_0217, Blåsväder DSC_0223, Blåsväder DSC_0220, Blåsväder

Våra arbeten som vi så frejdigt skulle börja med idag får snällt vänta tills lite lugnare väder. Kanske imorgon?

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

2 svar på Vandring och Vind

  1. Magnus Thölen skriver:

    Låter ju rätt ok:-) Själva förbereder vi oss för minus 20 grader i slutet av veckan, hoppas värmesystemet väljer att inte bråka med oss då. Det finns dagar då man undrar vad vi håller på med, men det som inte dödar härdar ju sägs det……

    Många kramar M o T

    • Katarina skriver:

      Uj,uj det lät kallt minsann. Då får man nog säga att det är lite ”humanare” här trots blåst. Hoppas att allt funkar fint för er i kylan. Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.