Västerut

Vi lämnade Almerimar igår. Solen gassade men vinden uteblev. Så tråkig motorgång, förutom en timmes gennaker segling, i 45 sjömil till Marina del Est. Den lilla vinden som var vände från östligt till nordligt och drog med sig kalla vindar från det snötäckta Sierra Nevada. Härlig kontrast att sitta i badbyxor och segla förbi snötäckta berg. Inte bara lufttemperaturen föll, vi upptäckte till vår fasa att vattentemperaturen nu är nere i 16,8 grader…..

Vi har ca 130 sjömil till Gibraltar. Tanken var att dela upp detta i 3×45 sjömil, men för att komma fram till Gibraltar tidigare på dagen och för att se Estepona så blir det istället 45, 70 och 25. Så vi valde att ankra utanför Marina del Este för att gå tidigt. 

Vi lämnade halv fem på morgonen och bävade för ännu en dag utan vind, men ack så underbart. Har just satt segel och i 60 grader vindvinkel gör vi nu 7,5 knop, dock en knops motström men nu fokuserar vi på farten genom vattnet -:). Katarina sover och jag dricker kaffe och seglar mot en helt fantastisk fullmåne och snart kommer solen. ”Det skall vara gött o leva, annars kan det kvitta…”. 

Vi räknar med att komma in i Gibraltar måndag. Här fyller vi upp med diesel då priset är ca 6 sek/liter. Hoppas på att valutafallet för pundet skall göra whiskeyn också lite billigare -:). Som vädret ser ut nu så har vi perfekt fönster för att lämna Gibraltar tisdag och gå de 600 sjömilen till Kanarieöarna. Routing programmet säger att det kommer ta 4 dygn och 13 timmar för att komma tillbaka till värmen igen…..

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

12 svar på Västerut

 1. Annette skriver:

  Underbart!
  Ha en riktigt skön tur!

 2. Anita skriver:

  Härligt !
  Måste vara skönt att vara på väg åt ”rätt”håll ?
  Anita

 3. kjell skriver:

  Helt underbart, det SKALL vara gött och leva…

 4. Johan Karlberg skriver:

  Låter fantastiskt! 🙂
  Om hur många veckor kan ni inhandla röda shorts?
  Fånga dagen!!! 🙂

  • Dennis skriver:

   Hej
   Räknar med att lämna Kanarieöarna 1 dec och tror oss ha 18-21 dagar över.
   Allt bra hemma hoppas jag. Snart kommer snön ?

   • Johan Karlberg skriver:

    M.a.o. Julafton i Karibien.. 🙂
    Hoppas ni får en riktigt bra tur över!
    Allt bara bra med oss och när ni korsat Atlanten, så kör jag förhoppningsvis skoter….. 🙂

    • Dennis skriver:

     Safe på Lanzarote. En bra överresa på 4 1/2 dygn. Nu en månad cruising på Kanarieöarna och sedan det större skuttet. Hälsa hela gänget. Tänker på er kanske alldeles för mycket.

 5. Lisa skriver:

  Åhh i Estepona stannade vi till när vi var och kikade på båt i Gibraltar för några år sedan. Jättemysigt ställe 🙂 Här hemma är det grått och regnigt och mörkret på em kommer fortare & fortare… Blir många tända ljus på kvällarna!
  Jag längtar till lördag så vi reser till Mandelieu… Hoppas på några varma, sköna dagar 🙂
  KRAM

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.