Vi styr upp.

Om ni undrar var Kaptenen och Krabban håller hus så vet de knappt det själva. Under två veckor i Henån på Orust så blev det ungefär 100 timmar var för Krabban och Kaptenen som lades på att städa, piffa och tömma Resolute. ” Men oj, nu är ju båten helt shiny” sa Krabban och både hon och Kaptenen var riktigt nöjda med arbetet.

21442249_10155581496290097_1397211255_n 21442867_10155581496390097_2100618095_n

En aning möra i kroppen, men det var det värt. Det var dock inte värt, tyckte Krabban, att sparka i foten i motorluckan som stod uppställd inne i båten. Det hela resulterade i någon form av bruten lilltå och hjälpte inte till när allt skulle flyttas hit och dit.

Ett stort ”flytt-lass” från båten ner till Göteborg blev det där både Shurgard och den lilla lägenheten började fyllas upp. En rolig tillställning fick vi också på fredagskvällen genom att vår goda vän Nicke öppnade sitt hem och ordnade ”välkommen-hem-öppet hus” istället för det ofrivilligt inställda Vrångö.

DSC_0271 DSC_0272 DSC_0275

Åh, vad det var roligt att återse vänner och bekanta igen. Här har vi tillexempel Krabbans eminenta Atlanten-vikarier, Lars och Claes.

DSC_0286

Vår vän Fredrik bjöd också på den bästa ”sågningen” vi fått med en alldeles nyskriven låt.

DSC_0281 DSC_0282

Härligt kändes det att vara hemma igen tyckte både Kaptenen och Krabban.

Förresten, ni vet Ove med bilen. Han nästan chockerade oss genom att faktiskt släppa bilen redan på kvällen den 31:a. Det var stort! Ja, så nu har vi en fin fin bil också. Tjoho!

Efter festligheten hos Nicke så bar det upp till Orust igen för lite bastu och måleriassistans hos Kaptenens syster Jessica i Kungsviken.

DSC_0294

Kaptenens bror Glenn, tillika vår eminente Atlanten-matros, och hans Marjo dök också upp och det blev en mysig helg. På söndagen, innan det på kvällningen bar av mot Göteborg fixades det sista på båten. Kylvarorna togs upp och hela kylen städades till helt ”shiny”,  för nästa dag skulle Resolute upp ur vattnet. Det kändes konstigt att säga hej då efter att ha haft Resolute som hem i över två år. Krabban var, med lite blanka ögon, tvungen att verkligen krama om Resolute och liksom tacka för att hon har varit ett sådant bra hem och tagit oss runt på vår fantastiska resa.

21441900_10155581496345097_973802860_n

Kaptenen och Krabban har faktiskt också bestämt sej för att sälja Resolute. Bland annat för att ge utrymme för lite utmaningar och nya små äventyr, sådana som ryms inom en semester, och vill därför minska ner båtlivet lite. Naturligtvis kommer vi inte att vara båtlösa, det skulle inte fungera för Kaptenen minsann, men vilken typ av båt/båtliv det blir få vi se längre fram.  Det blir Magnus på XLNT yachting som kommer att hjälpa oss med försäljningen. Här är han i färd med att fotografera.

21397397_10155581496215097_1586210057_n

Efter att ha sagt ”Hej då båten”,  så bar det av mot Göteborg med förstås ännu en fullpackad bil. Om ni tror att Krabban och Kaptenen nu bara kunde pusta ut och ta det lugnt, så tror ni fel. Ett nytt kaos utkristalliserade sej med väskor och stora ikeapåsar, väldigt otroligt många, nästan från golv till tak kändes det som. Det var nästan så att det började likna Ikeas världs-lagring av blå påsar.

IMG_0419

I princip har nästan hela veckan gått åt till att få ordning på allting i lägenheten. Långa dagar har det blivit men nu börjar det i alla fall arta sej och snart kan Kaptenen och Krabban börja känna efter hur det är att bo på land. Kaptenen tyckte att det passade bra att direkt köra igång med innebandyn. Frågan är om han egentligen tyckte att det var en så lysande idé när han skulle ta sej upp ur sängen nästa dag. Krabban skrattade gott men egentligen var hon nog lite avundsjuk på att Kaptenen dragit igång lite sport så där direkt. Krabbans tå hade visserligen blivit en aning bättre men inte i närheten av ”sport bra”. Istället så åkte hon till Finland för att pussa på lilla barnbarnet så fort hon fick in foten i en annan sko än ”Flip-flopps”. Kaptenen, han stannade hemma för att organisera lite bland ”jobb-trådar” och prylar. Just nu verkar det lite allmänt rörigt hos Kaptenen och Krabban men så snart saker och ting är lite mer uppstyrda så kanske det plötsligt infinner sej lite särskild tid för reflektion på vår resa. Då kan vi också börja ”smälta” alla intryck som vi fått men det kommer nog att ta sin lilla tid. Men just nu bara organiserar vi oss ett tag till.

IMG_3928

 

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.