Vinter och en annan vinter

Det är konstigt det där med årstider. Vi har fått rapporter och sett fantastiska bilder på vintern i Göteborg och samtidigt så befinner vi oss här i södra Spanien där de också tycker att det är vinter. Nu är det väl kanske i och för sig lite mer mot vår, men ändå. Det är förstås jätte härligt att kunna ta en powerwalk på morgonen i shorts och tröja men det är inte utan att vi kanske längtar en liten gnutta efter de fina vinterlandskapen, men definitivt inte efter kylan!

IMG_4767

Snö kan vi i och för sig få se om vi åker 2 tim upp till Sierra Nevada och det går faktiskt att se de snöklädda bergen från hamnen. Det är i Sierra massivet som vi brukar ha våra vandringar men här sist var vädret lite si och så uppe i bergen så det blev en vandring i öknen istället. Det var verkligen som ett månlandskap emellanåt och både snyggt och fult på samma gång.

DSC_0379 Öken DSC_0367 Öken

Hollywoods filmteam kommer ofta dit för att spela in filmer. Det har man hållit på med i många år och till exempel så har den gamla “Lawrence of Arabia” spelats in där och alldeles nyss så spelades det in nya avsnitt av Games of Thrones.

DSC_0376 Öken

En utflykt har vi också hunnit med. Tillsammans med våra båtgrannar på Scarlett tog vi en tur med bilen och åkte till Almería. Vi blev alla lite överraskade över att det var en så stor och fin stad.

DSC_0329, Almeria DSC_0273 Almería DSC_0277 Almería

Vi vandrade runt i stan, kollade in hamnen och efter en god lunch så hamnade vi småningom på ett stort och välskött fort, Alcazaba.

DSC_0324, Almeria DSC_0288, Almería DSC_0322, Almeria

Vi har som ni vet i alla fall kommit igång med arbetena på båten. Dennis är klar med “nåten”. Han tog hela däcket tillslut och mycket gummi blev det. Lite syarbeten är också avklarade. Nu var det inte direkt något till båten utan det blev några piffiga solklänningar.

DSC_0397, Almerimar DSC_0399, Almerimar DSC_0401, Almerimar

Det stora sliparbetet av relings-listen, som sen ska lackas, har påbörjats. Vi gör ett “sista ryck” med lackningen, för om solen och vädret äter upp den allt för snabbt så kanske vi skippar det tillslut, men vi tycker att det är rätt snyggt och vi har hört talas om att det finns ett UV skydd som läggs på som sista lager så det kanske kan vara något. Vi hade tomma platser bredvid oss så vi la oss helt enkelt bredsida med perfekt arbetshöjd och Krabban tappade bara sandpappers-kudden i vattnet en gång.

DSC_0411, Almerimar DSC_0413, Almerimar

Vi hann tre fjärdedelar innan hamnens Marineros fick syn på oss. Det är nämligen inte tillåtet att lägga sej så som vi gjorde. En barsk man kom med sin walkie-talkie och där fick han order från kontrolltornet. Med det allra vänaste leendet sa Krabban “bara en timme” då muttrade han lite och pratade med tornet och sa sen att vi inte kunde använda motorn för att vända, men då vinkade Dennis till sej honom och visade att vi satt fast i tamparna och bara skulle vända manuellt. Då blev Marinerosen lite nöjd men sa strängt att “kl 5 ska ni ligga som man ska”. Ja och det gjorde vi förstås så när han sen kom åkande förbi så vinkade han glatt och var så nöjd. Vi bestämde att vi väntar några dagar innan vi gör om det och tar andra sidan, då kanske de har glömt bort att hålla koll på oss och om vi jobbar riktigt snabbt kanske vi hinner klart innan de får syn på oss. Ett bra dagsverke har vi gjort idag så nu  unnar vi oss en god pizza. Trevlig helg!

DSC_0331, Almeria

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

3 svar på Vinter och en annan vinter

 1. Johan Karlberg skriver:

  Låter underbart!
  Dennis: jag blir nästan tårögd när jag ser bilder på när du båtar teakdäcket… 🙂
  Efter 3 mahognybåtar kan jag rekommendera att pensla på International mahognybets på relingslisten och sedan fernissa med epifanes! Glöm inte att späda med 50% balsamterpentin första varvet.. 🙂
  Här uppe i Norr är vi glada att tempen just stigit från -30 till milda -12… 🙂
  Fånga dagen!

  / Johan

  • Dennis skriver:

   Hej Johan,
   Kan inte bestämma mig för om jag uppskattar jobbet med lackning eller inte. Men ett färdigt resultat e så gött o njuta av.
   Kör ingen bets men dock epifant lacken. Bra o jobba med o resultatet blir liksom mjukt, så det klarar marina påfrestningar.

   Hur e snö tillgången hos er? Tillräckligt så att du o grabbarna e nöjda?

   Ha det bäst!

   Dennis

   • Johan Karlberg skriver:

    Jo epifanes är trevlig att jobba med!
    Anton är långt ifrån snö funderingar nu..
    Backpackar i Asien och är just nu i Vietnam.. 🙂
    Vi har gränsfall lite snö, så jag och Alfred åker till Arvidsjaur imorgon för att busa lite med skotern.. 🙂

    Sköt om er!

    / Johan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.